Gender Reveal Cakepops

Artikel 2 van 5
Overzicht

Gender reveal cakepops maken met My little cakepop molds

Cakepops maken voor een Gender Reveal of Baby shower, dat vind ik elke keer weer zo'n geweldig feestje! Dat zijn echt mijn favoriete thema feestjes om sweets voor te maken. Je kunt hierbij zo lekker uitpakken en het kan nooit zoet genoeg zijn, ik hou er van!

Dus toen Eva Voorjans en haar partner Joris Hillen (bekend van Temptation Island) mij vroegen om sweets te maken voor hun gender reveal voelde ik mij zeer vereerd en ben direct aan de slag gegaan met het samenstellen van de sweettable. Het werden cakepops, donuts, fondant koekjes en cupcakes. Het kleuren pallet van hun wens bestond uit Nude tinten, roze, blauw en goud. 

Cakepops maak ik altijd met behulp van de My Little Cakepop molds. Bij deze heb ik gebruik gemaakt van de Tall Cake mal. De cakepop mallen van My little cakepop zijn echt ideaal om cakepops te maken die allemaal gelijk van vorm en gewicht zijn en bovendien zorgen voor een super strak eindresultaat. Het werkt super snel en eenvoudig en de mallen zijn van proffesionele kwaliteit waardoor je er jarenlang plezier van zult beleven. De cakepop mallen zijn er in veel verschillende vormen, klik hier om het gehele assortiment te ontdekken.

Heb jij al eens cakepops gemaakt maar liep je tegen een van onderstaande problemen aan?

* Cakepops vallen van het stokje

* Cakepops scheuren

* Cakepops lekken / er hangen druppels aan de cakepop

Lees dan dit blog, ik leg je uit hoe je deze veel voorkomende problemen bij het maken van cakepops kunt voorkomen.

Mijn favoriete Cakepop Recept:

deeg voor cakepops maak je met Funcakes red  velvet cakemix

Cakepops maak ik meestal met de Funcakes mix voor red velvet cake.

De red velvet bakmix zorgt telkens opnieuw voor lekkere smeuige cakepops die meerdere dagen heerlijk vers blijven. Je kunt het recept en baktijd aanhouden wat op de verpakking staat.

Echter het geheim van mijn favoriete cakepop deeg is dat er geen botercreme aan wordt toegevoegd. Dit voorkomt namelijk dat je cakepops druppeltjes vet gaan lekken waardoor de lollistokjes helemaal gelig kleuren. Om er toch voor te zorgen dat de cakepops lekker smeuig zijn en blijven is het heel belangrijk dat je de cake direct na het bakken in de mixer door elkaar mixt. Doordat er op dit moment nog vocht/ condens in de cake zit zorgt dit ervoor dat je een smeuig cakepopdeeg krijgt die ideaal is om cakepops te boetseren in de My Little cakepop molds. 

Waarschuwing: gebruik de mixer met haak, kneed het deeg niet met de handen want je gaat ze verbranden! Hoe warmer de cake nog is des te meer vocht er nog in zit wat de kneedbaarheid bevorderd.

op de foto hierboven zie je het resultaat als de deeg klaar is om in de cakepop malletjes geboetseerd te worden.

Werkwijze van de My little cakepop molds:

Cakepops maken met My Little cakepop molds

Belangrijk!! 

Laat het deeg niet te ver afkoelen voordat je gaat boetseren. Plaats het zeker niet in de koelkast! Als het temperatuurverschil tussen de cakepop en de gesmolten decomelts op het moment van dippen te groot is zal de chocolade na uitharden gaan scheuren.

* Pak een stuk van het red velvet cakepop deeg en rol hier een gladde bal van. 

* Klap de my little cakepop mal open en leg de deegbal in een helft en klap vervolgens de mal dicht.

* De single tier cakepop mold heeft een grote opening aan de onderkant, dit zorgt ervoor dat er minder druk komt op de mal bij het dichtmaken van de mold. Om er voor te zorgen dat de hele mal volledig is gevuld en je een strak gevormde taart als eindresultaat krijgt pers je met de vingers het overtollige deeg zo veel mogelijk terug in de mal en vrijf je het teveel er van af.

* Klap de mal open en haal de gevormde cake uit de mal.

Stokje aanbrengen in de cakepops:  

zo valt een cakepop niet van het stokje

Als de cakepop uit de mal komt dip je een lolliestokje ca 1 cm in de gesmolten decomelts en steek deze vervolgens in het midden van de single lier cakepop. Veeg het overtollige chocolade af zodat hier geen verdikking ontstaat. Plaats vervolgens de cakepop in een cakepopstandaard zodat de zwaartekracht er voor zorgt dat de cakepop goed vast blijft zitten op het stokje wanneer de decomalts zijn uitgehard. Plaats dus ook nu de cakepop NIET in de koelkast om scheuren in de cakepops te voorkomen. Voorzie eerst alle cakepops van een stokje zodat stokje nr 1 goed vast zit wanneer je start met het dippen.

 

Dippen van de cakepop gender reveal taartjes:

Zo gaat een cakepop niet scheuren of barsten

Gebruik bij voorkeur een chocolade smelter zodat de decomelt gelijkmatig smelten en een constante temperatuur behouden tijdens het dippen van de cakepops. Op de chocolade smelter van Bestron zitten 2 standen. Stand 1 is de ideale temperatuur om de decomelts rustig te smelten en cakepops te dippen. Stand 2 is te warm en zal ook weer de oorzaak zijn van scheurtjes in de cakepops.

Houdt de smelter een beetje scheef zodat de chocolade naar een kant loopt en dip vervolgens de cakepop in een vloeiende beweging in de chocolade. Haal omhoog en zorg dat de overtollige chocolade aan de onderkant ( bij het stokje) naar beneden druppelt zodat het piekje aan de onderkant zit en de bovenkant van de taart cakepop mooi glad en strak is. Als de overtollige chocolade is uitgedruppeld plaats je de gouden scalloped cakepop board over het stokje omhoog en druk het zachtjes tegen de onderkant van de cakepoptaart zodat het net blijft plakken. 

Cakepop boards van My Little cakepop zorgen voor een mooie afwerking en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren in de scalloped (bloemvormige) uitvoering en een gladde ronde uitvoering.

Plaats de cakepop met board weer terug in het cakepop standaard om uit te harden. Ga vervolgens op dezelfde manier te werk om alle taartjes te drippen.

Let's Decorate

Cakepops versieren met fondantstempel

Wanneer alle cakepops een lekker basislaagje hebben die is uitgehard dan kan het decoreren beginnen.

Ik ben begonnen met een randje van gekleurde bakvaste suiker aan de onderkant van de taartjes, net boven het Cakepop boardje. Hiermee kun je evt. openingen of oneffenheden verstoppen ;-) Dit kan je vastplakken door een rand aan te brengen met eetbare lijm maar ik heb een creme brulee brander gebruikt om de decomelts ietwat te verwarmen waardoor de suiker hier op blijft plakken en vervolgens na uitharden stevig vast zit. De suiker breng ik aan met een lepel waarbij ik de cakepop boven een bord houdt zodat overtollige suiker wordt opgevangen en herbruikt kan worden.

Vervolgens heb ik deze single tier taartjes voorzien van een fondantplaque met de tekst He or She. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de Cakepop up message stamps. Met deze outboss / deboss / impress fondantstempel kun je heel snel een eenvoudig een mooie strakke sierlijke tekst op de fondant drukken. Steek een rondje uit die even groot of net iets kleiner is dan de bovenkant van de cakepop.

De tekst heb ik met een fijn penseeltje goud geverfd met gouden Dust welke ik heb aangelengd tot verf met rejuvenator. De fondanttopper kun je met een druppeltje gesmolten decomelts vastplakken op de cakepop. 

Tot slot heb ik fondantdecoraties gemaakt om de bovenkant van de taart te versieren. Hiervoor heb ik fondantplungers en silicone mallen gebruikt. 

Cakepop standaard voor het decoreren en presenteren van cakepops

 

Het voordeel van een cakepop standaard is dat ze ideaal zijn om te gebruiken tijdens het boetseren en decoreren van de cakepops en vervolgens de perfecte oplossing om cakepops stevig en veilig te vervoeren om tot slot een eye catcher te zijn op de sweettable.

Deze cakepopstandaards produceren wij zelf, we hebben een aantal standaard thema's in het assortiment met teksten zoals happy birthday, oh Baby en merry Christmas. Maar we kunnen deze ook voor je personaliseren. We kunnen bijvoorbeeld Baby shower van namen van de ouders to be met de datum in het standaard van voedsel veilig hout graveren.

Heb je belangstelling in de mogelijkheden voor een gepersonaliseerd cakepop- of cupcake standaard? Stuur me direct een email.

   

van cakepop deeg tot gender reveal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen
Aanmelden
© 2010 - 2024 PartySweets.nl | sitemap | rss