Perfecte Cakepops maken mbv My Little cakepop molds

Artikel 5 van 5
Overzicht

Vanaf nu maak jij cakepops die precies even groot en strak van vorm zijn, niet gaan scheuren of lekken waardoor de stokjes gelig kleuren!

My little cakepop molds, de originele mallen om de mooiste cakepops te maken.  Deze hoge kwaliteit kunststof mallen vul je met een bal van je favoriete cakepop deeg (mijn favorieten recept, tips & tricks vind je verder op in dit blog) vervolgens druk je de mal dicht zodat het overtollige deeg er uit komt, dit veeg je weg en vervolgens klap je de mal weer open om je perfect gevormde cakepop er uit te kunnen halen. Dan dip je een lolliestokje in de chocolade en steekt deze in de cakepop. Zorg ervoor dat de chocolade goed is uitgehard zodat het stokje stevig vast zit op het moment dat je de cakepop in de gesmolten chocolade gaat dippen.

De my little cakepop molds zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, per stuk en als set van de 5 originals ( bal , hart, kegel, cupcake en sneeuwpop vorm) daarnaast hebben we de ronde en scalloped edge cake pop boards in diverse kleuren in ons assortiment opgenomen. Deze cakeboards speciaal ontworpen voor onder een cakepop hebben een gat in het midden waar het lolliestokje doorheen kan worden gestoken na het dippen van de cakepop. Hiermee presenteer je een super mooie cakepop. Prachtige traktaties voor elke feestelijke gelegenheid.

Hieronder laten we een aantal voorbeelden zien van Cakepops gemaakt met de My Little Cakepop molds:

Op een bruiloft zijn de taartvormige cakepop mallen een aanrader.

Met de keuze uit een standaard taart, double barrel cake, taartpunt, hartvormige taart en stapeltaart maak je heerlijke miniatuur bruidstaarten met of zonder stokje geplaatst op een cakepop board.

   

 

De disc mold is geweldig omdat deze echt aan elke gelegenheid aan te passen. Speciaal voor deze mal hebben we namelijk de Cake pop up Message stamps ontworpen.

Dit zijn stempels waarmee je een tekst of afbeelding op fondant kunt drukken. De afmeting van deze fondantstempels zijn perfect afgestemd op de Disc cakepop mal zodat je deze afdruk op fondant uit kunt steken met een ronde uitsteker van ca 5 cm en vervolgens met eetbare lijm op de cakepop te bevestigen. 

We kunnen ook een  gepersonaliseerde stempel voor je maken met bijvoorbeeld een bedrijfslogo, namen van het bruidspaar of een tekst zodat je traktaties echt persoonlijk worden afgestemd. 

   

 

De kegelvormige cakepop mal kan met kerstmis gebruikt worden als kerstboom maar het is zeker niet  de bedoeling dat hij de rest van het jaar in de kast blijft liggen! De mogelijkheden zijn namelijk enorm om een paar voorbeelden te noemen maak er zeemeermin staarten, wortels, flamingos, bloem boeketten van en als je al iets meer ervaring hebt kun je er zelfs een Gnome traktatie van maken!

 

 

En dan hebben we pas een paar voorbeelden laten zien, kortom de mogelijkheden zijn geweldig! Het wordt een feest om cakepops te gaan maken omdat het nu zeker prachtige traktaties worden.

De mallen kunnen daarnaast ook gebruikt worden om fondant te modelleren wat het boetseren van een taarttopper of andere taartdecoratie een heel stuk makkelijker maakt! 

Mijn Favoriete Cakepop recept:

Je kunt eigenlijk alle cakemixen gebruiken om cakepops van te maken maar let er wel op dat er geen stukjes fruit, chocolade of iets dergelijks in zit want dit zorgt voor een minder glad effect. Mijn favoriete bakmix, die we ook gebruiken tijdens de cakepop workshops is de Red velvet bakmix van Funcakes.

 

WERKWIJZE van de My Little Cakepop molds:

* Bak een cake in een taartblik volgens het recept, zelf gebruik ik het hiervoor een rechthoekig bakblik zodat de cake niet zo hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

* Check met een prikker of de cake helemaal gaar is zodat er geen deeg meer aan de prikker blijft plakken.

* Als de cake gaar is los je deze direct uit het bakblik en stop je deze in de mengkom van de mixer om deze met een deeghaak te mix totdat je een gladde deegbol krijgt.

Let op: Het is belangrijk dat de cake nog warm is als je gaat mixen want dan zit er nog vocht/ damp in de cake die er voor zorgt dat de cake kruimels goed aan elkaar plakken. Hierdoor krijg je een heerlijk glad smeuig & kneedbaar deeg. Tevens is het op deze manier niet meer nodig om botercreme toe te voegen en dat voorkomt dat je cakepop gaat lekken, dat er na het dippen een druppel onder de cakepop komt te hangen doordat het vet uit je cakepop sijpelt.

* Verdeel deze in gelijke stukjes en draai hiervan een bal. Bij elke My little cakepop mold staat in onze webshop hoeveel gram er nodig is per cakepop mal. Weeg net iets meer af per deegstukje dit zorgt voor een mooi strakke vorm doordat er meer perskracht in de mold ontstaat

* Klap de My Little cakepop mold open en leg de deegbal op een helft. Klap de mal dicht zodat de deeg in vorm wordt geperst. Het overtollige wordt dan naar buiten geperst en kan gemakkelijk worden verwijderd.

* Klap de mal open om de gevormde cakepop er uit te halen. Mocht je model nog niet strak genoeg zijn dan is dit waarschijnlijk doordat er niet voldoende deeg in de mal zat. Dit is makkelijk op te lossen door nog een stukje deeg toe te voegen en de mal opnieuw dicht te klappen. 

 * Als de deeg uit de mold is gehaald loopt er soms een naadje overheen, deze kun je heel eenvoudig wegwerken door er met een lolliestokje overheen te rollen waardoor het glad wordt.

* Smelt Funcakes decomelts. Een chocolade smelter is hiervoor ideaal omdat de smeltchocolade snel en op de ideale temperatuur verwarmd waardoor het niet verbrand en door de constante temperatuur blijft het vloeibaar waardoor je cakepops kunt blijven dippen zonder steeds opnieuw te hoeven verwarmen.

 

* Dip vervolgens een lolliestokje in de gesmolten Funcakes decomelts en steek deze in de cakepop. Laat deze uitharden zodat de cakepop vast zit op het stokje en niet van het stokje glijdt als je het op zijn kop houd om te dippen.

TIPS:

* Zo voorkom je scheurtjes in een cakepop: Plaats de cakepop niet in de koelkast voor het dippen want dan is het temperatuurverschil tussen de cakepop en de chocolade te groot waardoor de schok te groot is als je de cakepop gaat dippen en heb je kans dat de chocolade gaat barsten. Houdt dus de temperatuur van de cakepop zo veel mogelijk in de buurt van de temperatuur van de gesmolten chocolade

* Zo maak je snel veel cakepops:

Werk in logische volgorde, voorzie bij voorkeur eerst alle cakepops van een stokje, laat ze in een cakepop standaard rusten en uitharden en dip vervolgens in dezelfde volgorde de cakepops in de gesmolten chocolade en plaats weer terug in het standaard om uit te laten harden. 

Als je heel veel ronde cakepops moet maken is de Cakepop resting tray van My Little cakepop een super handige tool. Op deze set van 2 plateaus kun je 30 cakepop ballen laten rusten zonder dat de ballen plat worden.

 

  

 

 

         

Maak extra smakelijke cakepops: Breng de decomelts extra op smaak door een heel klein beetje Fractal Funtasty poeder smaakstof toe te voegen. Deze tast de consistentie van de chocolade niet aan en is bovendien ook nog eens glutenvrij, Vegan, Halal en heel belangrijk Allergenen vrij, hierdoor kan iemand met bijvoorbeeld een notenallergie toch de smaak van amandel, walnoot of hazelnoot ervaren.

Ik hoop dat dit blog je heeft voorzien van nuttige informatie en inspiratie, mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag! Stuur je vraag in een email: info@partysweets.nl of via whats app naar 06 11 288 244 en ik zal zsm reageren.

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen
Aanmelden
© 2010 - 2024 PartySweets.nl | sitemap | rss