Spiraal lollie mal - BWB SP 9982
Artikelnummer: pf9982 OverzichtBWB9982 enkelvoudige chocolade mal om spiraalvormige lollies van chocolade te maken
Met deze mal maak je in 1 keer 2 lollies met een doorsnede van ca8,5 cm. Gebruik getempreerde chocolade of decomelts om de mal te vullen, leg een lolliestokje met bij voorkeur een lengte van 15 of 20 cm cm in de mal en draai deze rond zodat het met chocolade omhuld is en na uitharding goed vast zit. Tik de lucht uit de mal zodat er geen gaatjes in het eindresultaat komen. Laat de lollies bij voorkeur in de koelkast uitharden om ze vervolgens makkelijk uit de mal te tikken.
Wanneer de chocolade niet uit de mal komt is er meestal iets mis gegaan tijdens het tempreren van de chocolade. Bij decomelts heb je dit probleem niet, deze hoeven slechts gesmolten te worden in de chocoladesmelter, magnetron (op middel stand en elke 10 sec. doorroeren om verbranding te voorkomen) of au-bain-marie. Breng de decomelts evt. op smaak met 1-3 druppeltjes LorAnn smaakstof, dit gaat heel makkelijk mbv de droppers.
Tips:
* Gebruik de Colour Mill kleurstof op oliebasis om je chocolade of deco melts te kleuren, deze collectie bestaat uit prachtige kleuren.
* Als je Callebaut chocolade gebruikt tempreer deze dan eerst zodat je chocolade prachtig glanst en een "knak" effect geeft. Meer informatie over het werken met chocolade vind je in ons blog
* smelt de chocolade of decomelts in de silicone maatbekers, deze zijn flexibel waardoor het gieten makkelijk gaat, als er chocolade over blijft kun je het in de beker uit laten harden en vervolgens in stukjes breken en in een afgesloten verpakking bewaren om later opnieuw te smelten.
De mal na gebruik afspoelen met warm water ZONDER zeep, goed afdrogen
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 7908013108122 |