3-D fototoestel chocolade mal
Artikelnummer: 90-12835 OverzichtChocolade mal om een 3-D foto camera van chocolade te maken.
Bekijk het instructie filmpje om te zien hoe je evt. gouden details op de chocolade aanbrengen mbv de Roxy and Rich cacaoboter. Deze kan worden gesmolten in de magnetron op lage stand met tussenpozen van 10 seconden. goed schudden zodat de gehele inhoud smelt. Vervolgens breng je de cacaoboter aan door met een penseel de accenten in de mal in te kleuren. Laat dit 5 minuten uitharden in de koelkast om de mal vervolgens op te vullen met getempreerde Callebaut chocolade callets. Klop de lucht er uit en laat eerst 5 min. uitharden op kamertemperatuur om de mal vervolgens nog ca 25 minuten in de koelkast te laten koelen. Als het voldoende is uitgehard komen de delen direct los uit de mal.
Als alle delen uitgehard zijn kun je de zijden aan elkaar plakken met gesmolten chocolade of door de delen 1 sec op een warme grilplaat te houden waardoor een smeltlaagje ontstaat waar je het andere deel tegen aan duwt om tegen elkaar aan te plakken.
Super mooi als taarttopper of om cadeau te geven aan een liefhebber van fotografie. Deze mal is ook geschikt voor gips en zeep, het is niet hittebetendig dus niet geschikt voor isomalt of hard candy.
Spoel de mal na gebruik af met heet kraan water zonder zeep om te voorkomen dat de chocolade dof uitslaat bij een volgend gebruik.